EMS-activiteiten

transparante organisatie en processen

Tbp electronics is van vele markten thuis: van gecompliceerde elektronica tot assemblage van eenvoudige printed circuit boards, van productie op zeer kleine schaal tot volumeproducties. Just-in-time management, ordertracking en doelgerichte procesbesturing met behulp van gespecialiseerde softwaretools zorgen voor een efficiënte bewaking van het volledige productieproces. De productiekosten en het productieverloop van een order zijn altijd inzichtelijk, waardoor het juiste product binnen de afgesproken tijd op de meest efficiënte wijze tot stand komt. Natuurlijk in topkwaliteit.
 
Onze innovatieve, in de praktijk bewezen, manier van werken garandeert dat tbp electronics in staat is producten te leveren die aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Door ons geproduceerde elektronica vinden al jarenlang hun toepassing in onder meer medische apparatuur, industriële computers, complexe audiovisuele apparatuur, test- & lichtsystemen, ledverlichting en wafersteppers voor de halfgeleiderindustrie.
 
Bedrijven in technologisch kritische industrieën als de petrochemie, farmacie, defensie en de telecommunicatie zijn vaste afnemers van onze development- en productiefaciliteiten en knowhow.
 
 

productieapparatuur

Tbp electronics investeert in de modernste technologieën en beschikt over moderne apparatuur en processen voor de assemblage van printed circuit boards. Als dat wenselijk is, vindt assemblage plaats in een cleanroom. Het productieproces verloopt loodvrij conform de wetgeving rondom RoHS. Solderen met lood vindt wel plaats indien de opdrachtgever daarvoor dispensatie heeft.


test engineering

Bij het assembleren van printed circuit boards is testen onmisbaar. Zonder de teststadia tijdens productie met goed gevolg te doorlopen, bereikt het board nooit die kwaliteit die de opdrachtgever verlangt. Aan testen hecht tbp zo veel belang dat daartoe een speciaal testteam is geformeerd. Specialisten met veel theoretische en praktische kennis adviseren al zo mogelijk bij het ontwerp welke teststrategie gevolgd dient te worden alvorens de elektronische schakelingen te ontwikkelen en produceren. Denk aan de toepassing van boundary scan, het aanbrengen van testpads, het logisch en efficiënt plaatsen van de componenten e.d. Tijdens de productie vinden talrijke, meestal geautomatiseerde testen plaats. Denk aan optische controle over de juiste positionering van componenten en het elektrisch testen van het board met de flying probes. In eigen huis ontwikkelde tbp electronics een zogeheten Generiek Test Platform (GTP) voor het uitvoeren van een finale eindtest. Deze universeel te gebruiken tool in combinatie met een dedicated interface kan het product functioneel testen. De kwaliteit van het product voldoet daarmee aan de hoogste eisen.

Design for Testing

Design for Manufacturing