16 Apr
Beurs World of Technology & Science 2018De beurzen World of Technology & Science en Industrial Processing zijn geïntegreerd in één beurs: World of Technology & Science 2018. Deze beurs vindt plaats van dinsdag 2 oktober t/m vrijdag 5 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. 
 

Lees verder
12 Apr
persbericht: gemoderniseerde en gedigitaliseerde NEVAT Benchmark 2.0 liveNEVAT, de brancheorganisatie van toeleveranciers in de maakindustrie, is sinds vorig jaar bezig met het verder professionaliseren van haar Business Coaching programma. Op basis van een onderzoek met 30 bedrijfsbezoeken en 80 ingevulde enquêtes werden de behoeften van de 170 NEVAT-leden in kaart gebracht. Eén van de uitkomsten is dat leden vinden dat de benchmarkmodule gemoderniseerd en gedigitaliseerd moet worden. NEVAT heeft de afgelopen tijd hieraan gewerkt: de gemoderniseerde en gedigitaliseerde benchmark 2.0 is begin april live gegaan.

Lees verder
27 Mrt
zilveren jubilaris bij tbp electronicsOp 1 maart jl. was het precies 25 jaar geleden dat Angelique Peeman-de Vrij uit Nieuwe-Tonge in dienst kwam bij tbp electronics.

Lees verder
08 Feb
Nieuwsoverzicht Formula Student Team Delft

Benieuwd naar het Formula Student Team Delft?
Lees hier het nieuws en de actualiteiten m.b.t. het Formula Student Team Delft van TU Delft.
 
Lees verder
09 Jan
Plussen met battery management

Voor de ontwikkeling van een batterijmanagementsysteem vonden Cleantron en tbp electronics elkaar in hun streven naar kwaliteit. De vroege betrokkenheid van de elektronicaleverancier resulteerde in een tien procent hogere ‘first pass yield’ in de productie van de printplaten. ‘Het ontwerp is kwalitatief zeer competitief.’

Lees verder
14 Nov
Energy Island Goeree-Overflakkee

Op 8 en 9 december 2017 staat Goeree-Overflakkee in het teken van innovatie en duurzaamheid. Op vrijdag 8 december wordt door de gemeente een congres voor de zakelijke markt georganiseerd in het kader van bewustwording, dit is alleen voor genodigden. Tegelijkertijd vindt er op 8 & 9 december in de middag en avond een innovatieve en duurzame beurs plaats. Beiden staan in het teken van de hoofdthema's: duurzame mobiliteit, duurzaam wonen/bouwen, innovatieve zorg en food.

Lees verder
26 Sept
tbp genomineerd in twee categorieën van de DISCA Award 2017

Op donderdag 23 november 2017 worden de DISCA Awards 2017 uitgereikt. Tbp electronics is genomineerd in twee categorieën namelijk Best knowledge & logistics supplier en Best customer.

Lees verder
14 Sept
Precisiebeurs 2017Op 15 en 16 november 2017 kunnen bezoekers kennismaken met alle ontwikkelingen op het gebied van precisietechnologie tijdens de Precisiebeurs.

Lees verder
31 Aug
ISO 13485 certificaat in the pocketBegin juni heeft tbp electronics het veelomvattende ISO 13485-certificaat behaald! Dit certificaat is de medische variant van ISO 9001 (specifiek ontwikkeld om fabrikanten van medische hulpmiddelen te helpen voldoen aan de Europese wetgeving). 

Lees verder
18 Mei
Hartelijk welkom op de beurs E&A 2017Van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni is de complete elektronicaketen verenigd op de beursvloer van Electronics & Applications in de Jaarbeurs Utrecht. Alle facetten zijn aanwezig: van elektronicacomponent tot compleet product en van productieapparatuur tot productiefaciliteiten. E&A is hét platform voor de industriële elektronica.

Lees verder
15 Mei
zilveren jubilea en pensionaris bij tbp electronicsOp 11 mei jl. heeft een feestelijke receptie plaatsgevonden waarbij zilveren jubilarissen Peter Taale en Conny van der Jagt in het zonnetje zijn gezet. Tevens werd gevierd dat Hans Bakelaar met welverdiend pensioen gaat.

Lees verder
02 Mei
tbp electronics: verborgen kampioen'Toen ik na mijn opleiding electrotechniek aan de slag ging in het bedrijfsleven kwam ik er al gauw achter dat ik niet in het harnas van een werknemer paste. Van de ene op de andere dag kwam ik thuis te zitten en ben ik als freelancer printplaatjes gaan ontwerpen voor opdrachtgevers. Dat voelde goed', aldus Ton Plooy.

Lees verder
12 Mrt
Bezoek ons op de Hannover MesseVan 24 t/m 28 april 2017 vindt de Hannover Messe plaats, de grootste industriële beurs ter wereld. Nieuwe producten en technologieën trekken exposanten en bezoekers van over de hele wereld. 

Lees verder
22 Dec
ASML and tbp electronics team up trough early involvementTbp electronics is a partner in assessing the testability, manufacturability and reliability of printed circuit board assemblies. The EMS company makes quantified commitments to ASML and other customers from the very beginning of the design phase.

Lees verder
08 Dec
tbp electronics districtswinnaar Zuid-Holland Metaalunie Smart Manufacturing AwardDe districtswinnaars van de Metaalunie Smart Manufacturing Award zijn bekend. De jury, onder leiding van Jan Post, Philips Consumer Lifestyle, heeft op 6 december jl. alle inzendingen beoordeeld. Alle districtswinnaars gaan automatisch ook door naar de landelijke finale op 23 maart 2017.

Lees verder
20 Okt
De donkere fabriek als stip aan de horizon‘Nul procent foute producten maken is in ons wereldje een utopie. Maar je moet er wel altijd naar streven’, stelt directeur/oprichter Ton Plooy van tbp electronics. Met de integratie van WATS (Wide Area Traceability System) in hun MES (Manufacturing Execution System), in eigen huis voor elkaar gebokst, zet tbp wederom een grote stap op dat pad. ‘We zijn de ‘loop’ aan het sluiten.’ 

Lees verder
20 Sept
Precisiebeurs 2016

Op 16 en 17 november 2016 kunnen bezoekers kennismaken met alle ontwikkelingen op het gebied van precisietechnologie tijdens de Precisiebeurs. Met meer dan 300 exposanten, ruim zestig lezingen en het internationale Meet & Match Event is deze beurs een interessante ontmoetingsplek die wij benutten om de grote meerwaarde van EMS en Design for eXcellence (DfX) te presenteren.

Lees verder
12 Juli
persbericht 40-jarig jubileum tbp electronicsMet hoge kwaliteit electronics manufacturing services weet tbp electronics al 40 jaar opdrachtgevers in binnen- en buitenland aan zich te binden. In 1976 richtte CEO Ton Plooy de onderneming op, nu gevestigd in Dirksland (productielocatie) en Eersel (test engineering). De wethouder van Goeree-Overflakkee, de heer Arend-Jan van der Vlugt, feliciteerde alle betrokkenen tijdens de viering van dit jubileum.
 

Lees verder
05 Juli
World of Technology & Science 2016Van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 oktober 2016 staat de Jaarbeurs Utrecht in het teken van technologie! Tegelijk worden World of Technology & Science en Industrial Processing georganiseerd. 

Lees verder
09 Mei
maximaal productieresultaat dankzij Design for eXcellenceDesign for eXcellence levert grote meerwaarde op voor opdrachtgevers. Bij tbp electronics is deze aanpak opgenomen in de early involvement services. Door in een vroeg stadium invloed te hebben op het ontwerp van een printed circuit board assembly (pcba) realiseert de onderneming de hoogste productkwaliteit en productbetrouwbaarheid, volledig maatwerk, maximale leveringsflexibiliteit en de laagste totale kosten. De beste resultaten worden bereikt als opdrachtgevers alle fases benutten.

Lees verder
02 Mei
vijf medewerkers vieren 25-jarig jubileum


(foto: Wim van Vossen)

Op 29 april jl. heeft een feestelijke receptie plaatsgevonden waarbij de jubilarissen Arco de Vogel, Rinco Oosten, Hanneke de Voogd-Vis, Jacob Bijkerk en Miranda van der Snoek-van der Zwart in het zonnetje zijn gezet met bloemen, cadeaus en natuurlijk een toespraak. 
 

Lees verder
18 Apr
smart industry noodzaakt vroege betrokkenheidMet een programmabureau, een actieagenda en vele initiatieven staat smart industry ook in Nederland op de politieke en industriële agenda. Het doel: optimaliseren van het productieresultaat door de technologische ontwikkelingen maximaal te benutten. ‘Dit lukt het best in het vroegste stadium van het proces: de ontwerpfase’, benadrukt Ton Plooy, CEO van tbp electronics. ‘Dan wordt de basis gelegd voor topkwaliteit, maatwerk, leveringsflexibiliteit en de laagste totale kosten.’

Lees verder
07 Apr
Aegis Software provides digital framework toward Industry 4.0
 
Aegis Software provides the digital framework that enables tbp electronics to drive toward
Industry 4.0 and “The Business of Perfection”.
 
Lees verder
15 Mrt
High- Tech Systems 2016Op donderdag 24 maart vindt de beurs High- Tech Systems 2016 plaats in Eindhoven.

Lees verder
01 Dec
Winnaars DISCA Awards 2015Woensdag 25 november jl. heeft de uitreiking plaatsgevonden van de DISCA Awards 2015
in Utrecht. 
 

Lees verder
23 Nov
Femme Tech Bedrijven Award 2015 gewonnen door tbp electronicsOp donderdag 19 november was de uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Award 2015. In de categorie middelgrote bedrijven waren drie bedrijven genomineerd namelijk Van Wijhe Verf uit Zwolle, Van Hoften Installatietechniek uit Hardinxveld-Giessendam en tbp electronics uit Dirksland.

Lees verder
12 Nov
persbericht: tijdige betrokkenheid leidt tot maximaal rendementVroegtijdige samenwerking tussen de ontwerper en producent van pcba’s is van grote invloed op de kwaliteit, de totale kosten en de leveringsbetrouwbaarheid van het eindproduct. De ontwerper kan direct rekening houden met de maakbaarheid, de testbaarheid én de leverbaarheid, met als resultaat een zeer efficiënt en effectief productieproces. De opdrachtgever plukt hiervan de vruchten.

Lees verder
15 Okt
Kick-off Jong Ondernemen bij tbp electronics

kick off jong ondernemen rgo middelharnis

Vandaag hebben we ruim 80 Mavo 3-leerlingen ontvangen van de RGO Middelharnis.
Zij kwamen voor de kick-off van hun project Jong Ondernemen.

Lees verder
12 Okt
tbp electronics is één van de acht kanshebbers op de Femme Tech Bedrijven Awards 2015

femme tech bedrijven award 2015 genomineerden

De genomineerde bedrijven voor de Femme Tech Bedrijven Awards 2015 zijn bekend. In totaal acht technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden, dingen mee naar een van de drie prijzen. De jury onder leiding van Annemarie Jorritsma maakt op 19 november tijdens de prijsuitreiking de winnaars bekend.

Lees verder
08 Okt
nieuw samenwerkingsverband Zuid-Hollandse instrumentatie-bedrijven "Innovatiepool" van start

innovatiepool 2015

Op dinsdag 15 september 2015 was de kick-off bijeenkomst van Innovatiepool. Innovatiepool is een uniek samenwerkingsverband tussen Zuid-Hollandse MKB bedrijven in de instrumentatiebranche.

Lees verder
17 Sept
wie zijn genomineerd voor de DISCA-Awards 2015?

genomineerden disca-awards 2015

De afgelopen maanden hebben uitbesteders honderden leveranciers genomineerd voor de Best Knowledge Award, een van de drie prijzen van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2015 (DISCA, voorheen DISA). Met als resultaat een lijst, met veel namen van bedrijven die al (veel) vaker door deze eerste selectieronde heen zijn gekomen. Maar ook van tal van ondernemingen die schijnbaar uit het niets naar voren worden geschoven. De komende maanden volgt een nadere selectie. De uiteindelijke winnaars krijgen op 25 november hun onderscheiding. 

Lees verder
16 Sept
Precisiebeurs 2015

precisiebeurs 2015

Op woensdag 18 en donderdag 19 november 2015 (van 09.30 tot 17.00 uur) vindt de 15e editie van de succesvolle Precisiebeurs plaats. Dit evenement is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. Ook tbp electronics is aanwezig op de beurs, u vindt ons in standnummer 210. De Precisiebeurs is uitgegroeid tot hét trefpunt voor precisietechnologie en heeft inmiddels (inter)nationale reputatie opgebouwd.

Lees verder
01 Sept
vijf medewerkers vieren zilveren jubileum

zilveren jubileum tbp electronics

Een heel bijzondere gelegenheid heeft zich aangediend bij tbp electronics. Dit jaar zijn er namelijk vijf medewerkers die ieder 25 jaar in dienst zijn bij het Dirkslandse assemblagebedrijf. 

Lees verder
16 Juli
smart industry, a way of life voor tbp electronics

productievloer smart industry

Smart industry: hype of structureel gedachtegoed? Ton Plooy, CEO, heeft een duidelijk standpunt. Hij licht toe hoe zijn onderneming het productieproces altijd al verbetert, mede dankzij de technologische ontwikkelingen. Internet heeft hierop echter nieuwe invloed. Smart industry was het thema van de customer & supplier days van tbp electronics op 14 en 15 april jl. en staat op de politieke agenda van Europa.

Lees verder
09 Juni
bedankt voor uw bezoek

electronics & automation 2015

Op 2, 3 en 4 juni jl. vond de beurs Electronics & Automation plaats. Het team van tbp electronics wil u via deze weg hartelijk bedanken voor uw bezoek aan onze stand. 

Lees verder
04 Mei
persbericht EMS the smart way

ems the smart way tbp electronics

Voor de opdrachtgevers op 14 april en voor de leveranciers op 15 april organiseerde tbp weer de tbp customer & supplier days, een informatieve middag met ruimte voor netwerken, entertainment en een smakelijk buffet. 

Lees verder
23 Mrt
Early involvement als sleutel voor succesvolle producten

ealry involvement advertentie tbp electronics

Iedereen die elektronica toepast en zijn producten elders laat maken, kent het proces. De ontwerper levert alle (digitale) informatie aan een EMS-bedrijf dat het gewenste product vervolgens assembleert. Twee werelden, twee disciplines. Leidt deze werkwijze tot een optimaal resultaat? Vermoedelijk niet. Wat ontbreekt, duidt tbp electronics aan met de term 'early involvement', vrij vertaald: tijdige betrokkenheid. Een vroegtijdige samenwerking tussen ontwerper en EMS-bedrijf vormt daarbij de sleutel tot succes.

Lees verder
13 Mei
Aiming for the infeasible: zero defects

Aiming for the infeasible: zero defects

Zero defects means never a defective product to a customer. Manufacturers of printed circuit boards (PCBs) are doing abolutely everything in their power to make this happen - knowing full well that they cannot possibly achieve this 100%. JTAG Technologies in Eindhoven has developed a test device that further reduces the risk of slip (i.e. defective PCBs being sent to a customer). Tbp electronics, a manufacturer of PCB assemblies in Dirksland, contributed to this development. 

Lees verder
24 Apr
Girlsday 2014

girlsday 2014 tbp electronics

Op donderdag 24 april 2014 vond de landelijke Girlsday plaats, een initiatief van het VHTO.
Tbp electronics werkte hier ook aan mee en ontving 44 meiden van CSG Prins Maurits.

Lees verder