Go to content
Menu Bel Ons

Formula Student Team Delft

Benieuwd naar het Formula Student Team Delft en onze rol als sponsor van de DUT?
Lees hier het nieuws en de actualiteiten m.b.t. het Formula Student Team Delft van TU Delft.

 

31-12-2020
Nog niet zo lang geleden hadden we ons televisiedebuut in ‘Formule 1 Café’. Inmiddels zijn er opnames gemaakt voor een tweede televisieoptreden! Dit keer is het voor het programma ‘Klaas Kan Alles’. We maken deel uit van een sectie genaamd ‘The Duel’. Klaas van Kruistem, de gastheer van het programma, daagt een andere bekende Nederlander uit voor een duel. Voor ons optreden zal de DUT19 te zien zijn in dit duel. Klaas en zijn uitdager Buddy Vedder (Nederlandse acteur/presentator) zullen strijden om de snelste rondetijden. Het programma wordt uitgezonden op 23 januari om 19.25 uur op NPO 3' - Jasper Hagesteijn - team manager DUT21

03-11-2020
Klik hier voor het lezen van de meest recente nieuwsbrief van het FSTD, met daarin een Covid update en een project update. 
 

04-06-2020
De laatste tijd is het stiller dan jullie van ons gewend zijn. Echter houdt dit niet in dat we achter de schermen niet druk bezig zijn met het team, de online competitie en andere activiteiten!

In een tijd zonder Formule 1 races is men toch continue op zoek naar andere manieren om race content te creëren. Het alom bekende Formule 1 café heeft ons daarom benaderd om een item op te nemen. Met gepaste trots delen we dan ook graag mee dat voormalig Formule 1 coureur Robert Doornbos een time attack zal rijden in de DUT19 tegen Tom Coronel.

De 'race' zal plaats vinden op ons eigen test circuit en zal worden voorzien van commentaar door Rob Kamphues. Rob zal ons ook interviewen waarbij we meer over ons team en het project kunnen vertellen. Vervolgens zal het item (zoals het er nu uitziet) worden uitgezonden op vrijdag 12 juni, 22.30 uur op Ziggo Sport.

Dit alles zal natuurlijk op gepaste afstand plaats vinden. Wij zullen alle regels van het RIVM volgen en de auto tussendoor desinfecteren. Daarnaast zullen we (helaas) alleen met de nodige teamleden aanwezig zijn. 
 

7-05-2020
Klik hier voor het lezen van de meest recente nieuwsbrief van het FSTD, met daarin meer informatie over het cancellen van de competities en over de organisatie van een online competitie. 
 

31-03-2020
Wegens de situatie met betrekking tot het Coronavirus, volgt het Formula Student Team Delft de officiële richtlijnen van de Nederlandse overheid en gezondheidsautoriteiten op. Het welzijn van ons team is voor ons van het grootste belang. Dit betekent dat we ons kantoor tot 6 april sluiten. Na deze periode zullen we de situatie herzien en kijken of er andere voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. We blijven onze telefoons en e-mails de komende periode beantwoorden.

Ons team kan trots zijn op onze prestaties tot nu toe. We hebben al veel geleerd door onze auto's te ontwerpen, testen en bouwen. Het is moeilijk om een ​​stap terug te doen, maar we voelen onze verantwoordelijkheid tegenover de samenleving. De grootste Formula Student competitie is inmiddels afgelast. De kans is groot dat anderen zullen volgen, wat betekent dat we in de zomer geen wedstrijden zullen bijwonen. Deze beslissing roept natuurlijk verschillende vragen op: gaan we door met het bouwen van twee auto's? Kunnen we een andere wedstrijd bijwonen als het weer veilig is? Maar het roept ook een andere vraag op; kunnen we als groot team van 110 engineers op een andere manier bijdragen aan de samenleving? Zijn er projecten waar we de strijd tegen het Coronavirus kunnen helpen? We hebben nog niet alle antwoorden en hebben wat tijd nodig om alle aspecten te verduidelijken. We zullen zo snel als mogelijk meer details communiceren.

Julius van Bebber
Finance & Operations Manager

 

31-03-2020
De website van het Formula Student Team Delft is vernieuwd! Klik op deze link en neem een kijkje op de site.

 

18-06-2019
Op vrijdag 14 juni was de rollout van de DUT19 op de Markt in Delft. Sinds enkele jaren is tbp sponsor van het Formula Student Team Delft. We assisteren de studenten door hun elektronicaontwerp te analyseren en feedback te geven. De productie en levering van de printed circuit board assemblies (pcba's) zijn eveneens onderdeel van de sponsoring.

 

11-02-2019
Klik hier voor het lezen van de nieuwsbrief januari 2019 van het FSTD

31-01-2019
Onlangs heeft de design presentatie plaatsgevonden van de DUT19! Bekijk hier het filmpje.
FSTD DUT19

15-06-2018
Dromen realiseren - Formula Student Team Delft presenteert de DUT18.
Korte film over het bouwen van de volgende generatie engineers

09-04-2018
Lees hier de maart 2018 editie van de nieuwsbrief van het Formula Student Team Delft

12-03-2018
Lees hier de februari 2018 editie van de nieuwsbrief van het Formula Student Team Delft

08-02-2018
Lees hier de december 2017/januari 2018 editie van de nieuwsbrief van het Formula Student Team Delft

05-12-2017
Lees hier de november editie van de nieuwsbrief van het Formula Student Team Delft

01-11-2017
Lees hier de oktober editie van de nieuwsbrief van het Formula Student Team Delft

01-10-2017
Lees hier de september editie van de nieuwsbrief van het Formula Student Team Delft

16-6-2017
De roll-out van de DUT17 heeft plaatsgevonden op 16 juni. Diverse tbp collega's hebben dit evenement bijgewoond. Allereerst werd een presentatie gegeven in Pathé Delft over de totstandkoming van de DUT17. Vervolgens werd de DUT17 groots onthuld op de Markt. Dit ging gepaard met een demonstratie van de DUT17 én voorganger. Daarna konden de aanwezige gasten de DUT17 van dichtbij bekijken in de D:DREAM hall waarbij ook een barbecue plaatsvond. 


21-2-2017
'Electronics Manufacturing Services company tbp electronics has been helping out our team since 2013! Not only do they help us with the early involvement incl. design and testing, but they also help us with the assembling of the electrical components. Thanks to the longlasting collaboration of Formula Student Team Delft and tbp, we can rely on high quality components!'. Read more on pages 16/17 in our newsletter Way of Life 41.


22-1-2017
Het Formula Student Team presenteert met trots de design presentatie van de DUT17!
Klik hier voor het filmpje.