Go to content
Menu Bel Ons

nieuwe productielijn operationeel

 

Onze nieuwe moderne productielijn draait! Deze derde opstelling op onze hoofdlocatie in Dirksland hebben wij in zeer korte tijd weten op te bouwen. Door ook onze testvoorzieningen en de voorraad componenten uit te breiden en circa twintig nieuwe medewerkers aan te nemen, bieden wij de huidige marktsituatie het hoofd. Dit ondanks de grotere vraag naar printed circuit board assemblies (pcba’s).

 

De twee bestaande lijnen voor proto’s en kleinere series zijn verplaatst naar onze dependance op hetzelfde bedrijventerrein. Zo hebben we ruimte gemaakt voor onze nieuwe lijn. Alle geplaatste machines zijn van het nieuwste type. Eén van de voordelen is dat we de modernste solder paste dispenser hebben. Dankzij de nieuwe 3D AOI (Automatic Optical Inspection) met nauwkeuriger camera’s kunnen we nu ook de kleinste componenten beter inspecteren! Daarbij hebben de pick-and-placemachines een hogere plaatsingssnelheid. Al het equipment in de lijn is voorzien van het nieuwe communicatieprotocol “Hermes”, geschikt voor horizontale communicatie.

Lees hier ook het persbericht van 13 september jl.

 

dank aan onze partners

Dankzij de grote inzet van onze medewerkers en onze equipmentleveranciers Mycronic, Partnertec, Nutek en W&S Benelux konden we onze nieuwe productielijn in slechts enkele weken neerzetten en in bedrijf nemen. De bestaande lijnen bleven tijdens alle werkzaamheden gewoon functioneren. Op het hele machinepark werken we met twee shiften. Vanwege de uitbreiding hebben we extra smart operators aangenomen.

 

meer testcapaciteit

Met Design for Testing maximaliseren wij de testtoegankelijkheid en testdekking van het ontwerp. De beste strategie is afhankelijk van de vereiste leveringskwaliteit, de complexiteit van het ontwerp en de gewenste investeringen in testoplossingen. De meest effectieve en efficiënte optie is de Extended Boundary Scan Testoplossing (EBST) die we zelf hebben ontwikkeld voor het automatisch opsporen van mogelijke gebreken op een pcba.

Om de EBST-capaciteit uit te breiden, hebben we drie extra basisstations geplaatst. In totaal staan er nu acht, een aanzienlijke uitbreiding dus. Ook is een flying probe-tester aan onze productielijnen toegevoegd. In totaal zijn er nu vier operationeel. De toegenomen testcapaciteit draagt bij aan een efficiëntere productie.

 

grotere voorraad

De voorraad componenten is bijna verdubbeld. Een groter aantal inkoop- en magazijn-medewerkers heeft mede voor deze opschaling gezorgd. De maatregel is noodzakelijk gezien de wereldwijde schaarste aan elektronica-onderdelen. De verwachting is dat die nog lange tijd zal duren.

 

early supplier involvement

Met early supplier involvement helpen wij opdrachtgevers hun pcba-ontwerp te perfectioneren, de beste componenten te selecteren en voor de beste teststrategie te kiezen. Dit doen wij met onze specialisten op het gebied van Design for Manufacturing (DfM) en Design for Testing (DfT). Met Design for Logistics (DfL) zorgen wij voor maximale leveringsflexibiliteit. Met Design for Cost (DfC) kunnen opdrachtgevers vertrouwen op the best value of ownership. Samen heten deze stappen Design for eXcellence (DfX).

 

leveringsbetrouwbaarheid

Onze early supplier involvement en onze zelf ontwikkelde EBST hebben mede geleid tot de toegenomen vraag. Dit geldt met name voor de medische sector, defensie en lucht- en ruimtevaart. Natuurlijk hebben we ook voor deze branches alle benodigde certificaten in huis.

Dankzij alle maatregelen blijven wij met de hoogste kwaliteit, beste service en maximale leveringsbetrouwbaarheid aan de toegenomen vraag naar pcba’s voldoen.

 

 

tbp, the business of perfection

Als electronics manufacturing services (EMS)-onderneming biedt tbp electronics geïntegreerde services aan op het gebied van printed circuit board assemblies (pcba’s). Opdrachtgevers profiteren van de hoogste productwaarde en best value of ownership. Dit dankzij ontwerpoptimalisatie op het gebied van maakbaarheid, testbaarheid, leveringsflexibiliteit en kosten, met als resultaat maximaal productierendement en maximale kwaliteit. De naam tbp staat als vanzelfsprekend voor the business of perfection.

Onze kracht zit hem in de betrokkenheid bij het vroegste ontwerpstadium met onze early supplier involvement, Design for eXcellence (DfX), Design for Manufacturing (DfM), Design for Testing (DfT), Design for Logistics (DfL) en Design for Cost (DfC). Ook zijn wij specialist in supply chain management, smart industry, test engineering en cabinettenbouw.

Met zo’n 140 medewerkers staan wij al ruim veertig jaar klaar voor opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren: semiconductor, industrieel, olie & gas, bouw, telecom en ict, media en entertainment, medisch, lucht- en ruimtevaart, smart farming, scheepvaart, defensie en offshore. Hiervoor beschikken wij over alle benodigde certificeringen ten aanzien van kwaliteit, procesbeheersing, milieu, medisch gebied, defensie en lucht- en ruimtevaart. Het hoofdkantoor van tbp is gevestigd in Dirksland op Goeree-Overflakkee (ZH).

tbp perscontact

tbp electronics bv
mevrouw Dana Wolters
Vlakbodem 10 • 3247 CP Dirksland • Nederland
t    +31 187 602744
f    +31 187 603497
e   info@tbp.nl
i    tbp.nl

Blijf op de hoogteblijf op de hoogte

schrijf u in op en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen