Go to content
Menu Bel Ons

- persbericht - tbp acteert op marktsituatie met capaciteitsuitbreiding

Dirksland, 13 september 2018

Om aan de groeiende vraag naar printed circuit board assemblies (pcba’s) te voldoen, investeert tbp electronics in een extra state-of-the-art productielijn op de hoofdlocatie in Dirksland. Hiermee is een bedrag van ruim drie miljoen euro gemoeid. De nieuwe lijn is eind oktober operationeel. Ook zijn de testvoorzieningen en de voorraad componenten uitgebreid. In combinatie met circa twintig nieuwe gespecialiseerde medewerkers acteert tbp hiermee op de actuele marktsituatie.

Twee bestaande lijnen voor proto’s en kleinere series worden dit weekend verplaatst naar de tbp-dependance op hetzelfde bedrijventerrein. Dit om ruimte te maken voor de nieuwe lijn. In samenwerking met de equipmentleveranciers vindt de opbouw in slechts een paar weken plaats, zonder de huidige productie te onderbreken. Ook deze lijn zal in twee shiften produceren. Het aantal medewerkers wordt op de uitbreiding aangepast.

 

meer testcapaciteit

Met Design for Testing maximaliseert tbp de testtoegankelijkheid en testdekking van het pcba-ontwerp. Voor de unieke Extended Boundary Scan Testoplossing (EBST) zijn drie extra basisstations geplaatst (nu acht). Ook is een flying probe-tester toegevoegd (nu vier). De toegenomen capaciteit draagt bij aan een efficiëntere productie.

 

grotere voorraad

De voorraad componenten in Dirksland is bijna verdubbeld. Een groter aantal inkoop- en magazijnmedewerkers heeft mede voor opschaling gezorgd. De maatregel is noodzakelijk gezien de wereldwijde schaarste aan elektronica-onderdelen, die naar verwachting nog lange tijd aanhoudt.

 

leveringsbetrouwbaarheid

Met early supplier involvement helpt tbp opdrachtgevers hun pcba-ontwerp te perfectioneren. Deze dienstverlening en de zelf ontwikkelde EBST hebben mede geleid tot een toegenomen vraag. Dit geldt met name voor de medische sector, defensie en lucht- en ruimtevaart waarvoor tbp inmiddels over alle benodigde certificaten beschikt. Door alle maatregelen kan tbp met hetzelfde hoge serviceniveau aan deze grotere vraag voldoen.

 

CEO Ton Plooy: ‘Stilstaan is geen optie, we moeten vooruit! Onze medewerkers en onze equipmentleveranciers hebben deze uitbreiding van onze productiecapaciteit in zeer korte tijd mogelijk gemaakt. Zo blijven wij op de extra vraag van onze opdrachtgevers inspelen.’

 

                                                   

tbp, the business of perfection

Als electronics manufacturing services (EMS)-onderneming biedt tbp electronics geïntegreerde services aan op het gebied van printed circuit board assemblies (pcba’s). Opdrachtgevers profiteren van de hoogste productwaarde en best value of ownership. Dit dankzij ontwerpoptimalisatie op het gebied van maakbaarheid, testbaarheid, leveringsflexibiliteit en kosten, met als resultaat maximaal productierendement en maximale kwaliteit. De naam tbp staat als vanzelfsprekend voor the business of perfection.

Onze kracht zit hem in de betrokkenheid bij het vroegste ontwerpstadium met onze early supplier involvement, Design for eXcellence (DfX), Design for Manufacturing (DfM), Design for Testing (DfT), Design for Logistics (DfL) en Design for Cost (DfC). Ook zijn wij specialist in supply chain management, smart industry, test engineering en cabinettenbouw.

Met zo’n 140 medewerkers staan wij al ruim veertig jaar klaar voor opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren: semiconductor, industrieel, olie & gas, bouw, telecom en ict, media en entertainment, medisch, lucht- en ruimtevaart, smart farming, scheepvaart, defensie en offshore. Hiervoor beschikken wij over alle benodigde certificeringen ten aanzien van kwaliteit, procesbeheersing, milieu, medisch gebied, defensie en lucht- en ruimtevaart. Het hoofdkantoor van tbp is gevestigd in Dirksland op Goeree-Overflakkee (ZH).

Meer informatie vindt u op deze website.


tbp perscontact

tbp electronics bv
mevrouw Dana Wolters
Vlakbodem 10 • 3247 CP Dirksland • Nederland
t   +31 187 602744
f   +31 187 603497
info@tbp.nl
i   www.tbp.eu

Blijf op de hoogteblijf op de hoogte

schrijf u in op en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen